Wat is chiropractie?


Het vak chiropractie is eind 19-de eeuw in Amerika tot ontwikkeling gekomen, en heeft zich via de Angelsaksische landen verbreid. Met de start van het Anglo-European College of Chiropractic (AECC, http://www.aecc.ac.uk/) in Bournemouth, Zuid-Engeland in 1965 was er de eerste mogelijkheid om chiropractie te studeren in Europa.


Veel van de meer dan 250 in Nederland werkzame chiropractoren (ruim 100 chiropractie praktijken) hebben aan het AECC gestudeerd. Chiropractie wordt in Europa steeds meer erkend, er zijn nu al verschillende universiteiten in Europa waar chiropractie gestudeerd kan worden. Helaas is er in Nederland nog geen opleiding chiropractie; mede daarom is de erkenning van chiropractie in Nederland nu nog minder dan in veel andere landen.


Meer informatie


Meer informatie vindt u op de website van de Nederlands Chiropractoren Associatie (NCA, http://www.nca.nl/) en op de website van de Stichting Chiropractie Nederland (SCN, http://www.stichtingchiropractie.nl/).


Vergoeding


Chiropractie wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een gedeelte, vaak 80% van de consultprijs, of een maximum per kalenderjaar. Voor aanvullende informatie neemt u contact op met uw zorgverzekering, of kijkt u op de website van chiropractievergoeding.nl (http://www.chiropractievergoeding.nl/).


Voorwaarde voor deze vergoeding is meestal erkenning door de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en/of registratie bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Chiropractie Wijdemeren / M.E. Bakker is erkend door de Nederlandse Chiropractoren Associatie en staat geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland.


Voor het snel maken van een afspraak, bel:


06 - 17 29 29 72